Het laatste nieuws bij Sunrise Diving Curacao

 Dieren Duik Dag met Sunrise Diving

   
     

 


   

 Maart 2012

   
 Sunrise Diving Curacao op nieuwsite Versgeperst.com!    
 

30 dolfijnen gespot, één haai gevangnen

zeepaardjes Versgeperst tug boat sunrise diving Schildpadden LIFESTYLE haai Dolfijnen Curaçao Barbara Beach  dolfijn" style="float:left;margin right:10px
CURAÇAO - Meer dan drieduizend duiken maakte Roos Zeeuwe van duikschool Sunrise Diving al in haar leven, maar een ontmoeting met dolfijnen in zee bij Curaçao had ze nog nooit in haar logboek kunnen schrijven. Vrijdag bracht ze daar verandering in.

“Ik was samen met drie beginnende duikers aan het vissen kijken bij duikplaats de Tug Boat op ongeveer vier meter diepte. We zouden bijna weer naar huis gaan, toen ik schuin achter mij een piepend geluid hoorde. Toen ik me omdraaide zag ik een groep van ongeveer dertig dolfijnen voorbij zwemmen. Er zat zelfs een babydolfijntje bij” vertelt Roos enthousiast.

Onderwatercamera
“Omdat het de laatste duik was met dit groepje, had ik mijn onderwatercamera meegenomen. Ik ben meteen foto’s gaan maken en heb de dolfijnen gelukkig ook kunnen filmen. We stonden echt te stuiteren toen we weer op de kant stonden, zo gaaf was het!” gaat Roos blij verder. “Deze week was trouwens sowieso een goeie duikweek, want bij Playa Forti zag ik vier schildpadden bij elkaar zwemmen en bij de Caracasbaai kwam ik drie zeepaardjes tegen, terwijl je die bijna nooit ziet”.

Gespot
Roos en haar leerlingen waren niet de enigen die de groep dolfijnen hadden opgemerkt. “Ik hoorde van andere mensen dat ze diezelfde dag in de buurt van Zanzibar de beesten ook in het water hadden zien spartelen. En een vriend van me was zaterdag met zijn boot in de buurt van Barbara Beach en kwam daar ook een groep dolfijnen tegen.”

zeepaardjes Versgeperst tug boat sunrise diving Schildpadden LIFESTYLE haai Dolfijnen Curaçao Barbara Beach  haai1 468x173" style="float:left;margin right:10px
Foto: Chris Schmitz

Haai
Duikinstructeur Chris Schmitz, de vriend van Roos, hoefde vorige week aan de keukentafel niet voor zijn vriendin onder te doen. Roos vertelt dat hij na een duik bij Playa Forti zag hoe vissers een levende haai, een zogenaamde Short Vin Maco, uit het water haalden. “Deze haai wordt gevangen voor consumptie in restaurants. Ze komen voor in het Caribisch gebied en kunnen duikers lastig vallen, maar zijn eigenlijk alleen gevaarlijk als er open vlees of bloed in het water ligt. De vissers hadden de kop van het dier niet nodig, dus die nam manlief als cadeautje voor me mee naar huis.”

   
     

 December 2011

   
 Dec 2011

Nog heel eventjes en dan beginnen we weer een nieuw jaar! Een jaar vol heerlijke duikjes met gezellige lieve buddy’s. Hier en daar vast wat nieuwe uitdagingen maar ook veel nieuwe mogelijkheden. Kortom we hebben er nu al zin in!

Maar voordat het zover is willen we al onze buddy’s, familie en vrienden (of combinaties hiervan haha) bedanken voor weer een geweldig jaar! En het spreekt voor zich als we zeggen dat we dit niet hadden kunnen doen zonder jullie! Soms met een traan (bv als je je teentje breekt auw) maar meestal met een lach (joepieie een mantaaa) zijn we toch samen dit jaar doorgegaan. De band met onze trouwe buddy’s wordt als maar groter en we missen jullie echt als jullie er niet zijn! Maar goed we hebben dan wel weer iets om naar uit te kijken! Deze keer graag wel met al je vingers er nog aan Sjoerd. En Sandy ik vraag het nog maar een keer, probeer Jan de volgende keer aub bij het appartement te laten. Zo kunnen we nergens meer met goed fatsoen komen haha!

Ook mochten we deel uitmaken van het duikavontuur van een flink aantal nieuwe buddy’s. Het overwinnen van grote angsten, de grootste krap ooit, het “spezen” voor een steile wand van 30 meter, een bezoekje van uncel John from Jamaica of het chillen met een schildpad een hele duik lang! Ook voor ons is en blijft dit een geweldige ervaring! Nog steeds roepen we regelmatig dat we het zo goed hebben. Laten we dit niet vergeten lieve mensen. Geniet van elke dag en maak er wat moois van!

Wij blazen graag snel weer samen met jullie wat bubbels maar tot die tijd…geniet van de bubbels in je champagne en alvast een gelukkig en gezond nieuwjaar! Al het beste voor 2012!

Vanaf dan hebben we elke maand een Super Sunrise Special! In Januari boek je bv een snorkeltrip voor 4 pers en betaal maar voor 3 pers!!

Ow en de nieuwe Sunrise Diving Quizzz (dec 2011) is nog niet geraden! Kom op mensen ze hebben er erg hun best gedaan. Het is niet zo moeilijk, een Nederlands kinder liedje en het heeft met de feestdagen in de maand december te maken. Succes!Veel reis- en duikplezier!

Liefs Sunrise Diving Curaçao

Roos & Chris
   

 September 2011

   

Na een ontzettend drukke periode en voor er een jaar voorbij is sinds het laatste verhaaltje, nu een update! Er wordt nu dubbel veel gedoken door onze nieuwe aanwinst, Kim. Prettig gestoord, maar heel erg leuk en nu al de bekendste duikinstructeur van Zanzi bar!
We hebben weer heerlijke duiken gemaakt met de leukste en gezelligste buddy’s. En natuurlijk ook genoeg gezien o.a. manta’s op Caracas baai, een eagle ray op Blauw baai, een schildpadje hier en daar en ontelbaar mooie vissen!
Uiteraard doen we dit niet alleen, met onze leuke buddy’s: Jan die al blij werd van de gedachte dat we gingen duiken, kletsnatte stewardessen op de achterbank bij Ruud en Kim na een duik op Blauw Baai waarbij de hemel naar beneden kwam zodra zij boven kwamen. Petra, Vincent en Anne die maar geen genoeg konden krijgen van de onderwaterwereld en zelfs op de vrije dagen tanks kwamen halen. Ook werd er een traantje weggepinkt toen ze weggingen. We hebben een super leuke nachtduik gemaakt met duikster Britt, waarmee we op octopus jacht zijn geweest en hebben we ontdekt dat ze wit zijn in het donker!
We zijn volop bezig met verbeteringen we kunnen nu Chris zijn droom verwezenlijken en het net aangelegde zwembad bevriezen en een ice dive specialty geven op Curaçao! Dat staat toch leuk op je pasje? Ook is er een nieuwe pick-up bijgekomen en moeten we afscheid nemen van de gangster-diver-auto, Bai Plat!
Afgelopen week hebben we het beste excuus ooit g
Text box
ehad om een duik een half uur van te voren af te bellen namelijk: het regent! Straks worden we nog nat!
Lieve dushi’s we houden jullie weer op de hoogte! Ayoo!

   
 

Hoi aller beste buddy’s,

 

10-10-10 een nieuw begin voor Curaçao en een nieuw verhaaltje op de site. Het was weer hoog tijd.

Wat hebben we weer veel mooie bijzondere avonturen beleefd!! Onze lokale buddy’s Fleur en WJ zijn in ondertussen gebrevetteerd, we hebben (onderwater) kinderfeestjes gehad (deze keer zeer gestructureerd en iedereen netjes op een rijtje haha zo kan het dus ook).

We hebben snorkels les gegeven aan de stoerste opa en oma die ken (op mijn eigen opa en oma na dan he?!). Lachen gieren en brullen als ze het niet eens waren over waar we nu heen moesten zwemmen om de mooiste visjes te zien J En ik weet wel een leuk plekje voor een bijzondere vis. Namelijk onder de pier bij de Tugboot bv. Daar hebben we een hoofd van een haai (hamerhaai) gevonden. Jammer, had hem liever in leven gezien. Maar zonde om zomaar weg te gooien toch? Het hoofd was vers en dus in goede staat. We hebben hem ingevroren….iemand een idee wat we daar mee kunnen doen? Op “sterk” water zetten maar hoe kom je daaraan? Hoe dan ook men keek nogal raar op toen we daarmee over de parkeerplaats liepen J

 

Serina gaat als een speer en doet “even” haar advanced en rescue (knap hoor). Dat wordt onze jongste Divemaster, let maar op J Hans Kazan tovert weer wat mooie duikjes uit zijn mouw. Luis van Sea Side Terrace (heerlijk vis restaurant op Marie pampoen) is nu ook PADI duiker op naar zijn advanced. Na heel wat jaartjes uitzicht op zee, weet hij nu ook hoe het er onderwater uit ziet. Helemaal top!!

 

Laura, Fred en Aad, Jos en co, Rene en Jen deze keer met Rick, Nolan, fam Bakker, Fabienne, Yomi, Rick en Aston, Marjan en Andy. Ik zal maar ophouden maar niet voordat ik iedereen bedankt heb voor de leuke afgelopen maanden. We hopen jullie snel weer te zien want als je kunt duiken met zulke leuke mensen heb je altijd vakantie! Heeerlijk!!

 

Tot snel weer, veel plezier met onze nieuwe Sunrise Diving quizzz (3xz)

 

Zorg dat JIJ die gratis duik wint J

 

http://www.youtube.com/watch?v=_O_mRZprUDQ

   

 March 2010

   
Beste allemaal,

Jee wat is het al weer lang gelden dat er een nieuw verhaaltje op de website stond! En wat zal het dus moeilijk zijn al die tijd in 1 kort, leuk en leesbaar verhaaltje is stoppen. Hier komt een poging! :) 

Na in november met wat prettig gestoorde buddy’s te hebben gedoken, die al erg lang beloofd hadden eens te komen duiken, werd het in december niet veel “beter” met Sjoerd en Peter haha (rijmt ook nog).
Samen hebben we erg veel lol gehad o.a. met het opnemen van de Sunrise Diving Curacao Quizzz. Met ra ra welk liedje beelden ze uit? Je kunt nog meedoen want een echt fatsoenlijk antwoord hebben we nog niet ontvangen. Of zou dat liggen aan de regisseur?! http://www.youtube.com/watch?v=o0-C8kz0UiU

En toen was het 2010 en tijd om wat grenzen te verleggen!! Wat zou er gebeuren als we al onze jongste (gebrevetteerde) buddy’s tegelijkertijd meenemen onder water? Dat is niet zo moeilijk; slappe lach en dus bril de hele duik vol. Of heb je er ooit aan gedacht je automonteur en zijn Surinaamse vrienden mee te nemen op duikavontuur? Het werd een Super Gezellige Gaos. Als dat maar goed komt de volgende service beurt.
En na een heel bijzondere drie generatie duik (opa Devin, papa Devin en Devin zelf) en een bezoek van Roodkapje en de (niet zo) Boze Wolf (zie foto hiernaast) was het tijd voor wat wel verdiende rust…

Ten minste daar hoop je dan op. Maar nee hoor een aantal buddy’s besloten eens te kijken hoe ver je kunt gaan op Porto Marie voordat je voorgoed weggestuurd wordt :)Scheelde niet veel denk ik (zie andere foto hiernaast). In maart hebben we ook weer mogen genieten van een heleboel leuke duikjes met erg lieve mensen. Jerry en co, Jen en Rene en alle andere buddy’s bedankt weer voor deze goede (duik) start van het jaar 2010. Op naar de komende maanden vol duikplezier :) 

Groetjes Chris en Roos

PS: Sjors tot over 2 jaar :) Niet over 5 jaar, niks daarvan.
    Oktober 2009

   
Daar zijn we dan weer. Eindelijk wat nieuws op de website!! Sorry sorry beetje druk gehad. Want zoals iedereen weet is duikles geven erg hard werken. Grapje!

Telkens als ik ons gastenboek openen krijg ik een warm gevoel in mijn buik. Jeetje wat een leuke, bijzondere en lieve berichtjes. We voelen ons vereerd een klein stukje van jullie leven mee te mogen maken en daar (hopelijk) wat onvergetelijke onderwater avonturen aan toe te voegen!!
En geloof mij we doen dat met VEEL plezier!!

Naast het onderwater dansen met mijn jongste buddy’s (dansduik macarena) en het onveilig maken van blauwbaai (met 9 mannen, die spontaan allemaal ADHD kregen) hebben wij ons vooral bezig gehouden met het filmen van super grote schilpadden, het bedenken van een gangster naam voor ons nieuwste gangster lid (Pistolle Polleke) en het de brug op “duwen” van een van onze pick up’s (was toe aan een nieuwe pomp, je had gelijk joske).

En na het lesgeven met een helikopter boven mijn hoofd, het uitleggen van oefeningen terwijl mijn buddy snel ff borstvoeding geeft, het duiken met honeymooners die niet van elkaar af kunnen blijven, het op pijl brengen van mijn Limburgs (zelfs onderwater haha) en het vergrote van mijn connecties bij de KLM (in de hoop op echte Nederlandse babi pangang van de chinees) was het tijd voor een diepe en spannende nachtduik op de superior.

Zoals je leest...het leven van een instructeur gaat niet over rozen, maar goed we doen het graag 

Bedankt voor alles lieve mensen, we genieten met volle teugen, zullen er eentje op jullie drinken!! Kom snel weer langs voor nog meer onderwater pret.

Het Sunrise Team
   

  Juli 09

   
Lieve mensen,

Een paar dagen geleden ben ik een heerlijk duikje gaan doen met Ron & Co. Super relaxed duikje op nog geen 5 meter diepte. Ongeveer 30 minuten in de duik hoor ik een bijna oorverdovend gegil naast me (en dat is moeilijk hoor onderwater) haha. Enigszins gespannen kijk ik om. Wat is er aan de hand? Jolanda een van mijn buddy’s hangt volkomen verstijfd en wit weggetrokken naast me en kan alleen nog maar wijzen.

Ik kijk waar ze naar wijst en hoor mezelf “zoww” zeggen in mijn ademautomaat. Jeetje wat een joekel van een Barracuda! Ik heb echt nog NOOIT zo’n grote barracuda gezien! Wauw, moet je die 80 verschillende kleuren grijs zien glinsteren als de zonnestralen zijn gespierde lichaam strelen en wauw wat een tanden! Ik blijf er even naar staren en besef me dan, wakker worden Roos….aanwijzen aan de rest .

Een voor een zie ik mijn buddy’s verstijven en met veel te grote ogen allemaal 1 kant op staren. Nou ja allemaal, iedereen behalve Ferdinand. Hij keek keer op keer naar de paal die hij dacht dat ik aanwees.
Beetje dromerig zo van ja ja ik heb die paal van je wel gezien haha zo bijzonder is het nu ook weer niet, stel je niet aan Roos. Dus “subtiel” pak ik hem aan zijn vestje en trek ik hem wat dichterbij mij, om goed te kunnen laten zien waarnaar ik wijs. Wat een lol hebben we gehad om dat moment (achteraf dan he). Ja leuk ben jij Roos…zit daar een barracuda van (weet ik veel) 1,5 of 2 meter!! Gaat ze zich snel achter mij verstoppen . Natuurlijk wat denk jij dan?!

Alleen jammer dat juist op dat moment onze camera besloeg en we er dus niet echt een goede foto van hebben kunnen nemen. Een wazige schim van bijna 2 meter. Nou ja volgende keer gaan we hem gewoon weer zoeken. Je kunt hem niet zomaar over het hoofd zien toch? Haha. Wel hebben we een heleboel andere leuke en mooie momenten vastgelegd. Kijk maar snel in onze fotogalerie!

Tot de volgende keer, tot duiks.

Knuffels van Roos en Chris
   

14 mei 09

   

Beste Buddy's

Daar is tie dan de maand mei. Weer een jaartje ouder en de laatste maand van de lente. En wat hebben we weer genoten!! Oude vertrouwende buddy’s Jerry en Bill waren weer op bezoek. Bedankt voor de fijne tijd weer samen. Maar ook vele nieuwe buddy’s waarmee we erg veel lol mochten hebben!

 

Wat denk je bv van het volgende gezin wat zich inschreef om te gaan duiken. Ton, Thea, Tijs, Tomas en Teuntje. Zeg dat nog eens maar dan sneller J Onze vriend Harry mocht weer slachtoffer spelen en wat doet hij dat goed! En Theo die ondanks zijn zeeziek zijn niet wilde ophouden met duiken omdat hij er toch zooo van genoot! Dat is pas echt een volhouder. Gefeliciteerd met je brevet!

En dan heb ik het nog niet over Freddy (onze Belgische Buddy) Ryan & co of Jeroen en Frank gehad. God sta ons bij. Niet kunnen stoppen met lachen onder water en het afpakken van vinnen…het leven is goed mensen, erg goed. En Curaçao is schitterend. We genieten van elk moment.

 

En er zitten nog meer avontuurlijke momenten aan te komen J Eindelijk is een van onze jongste buddy’s 10 jaar geworden en dat betekend dat we op avontuur gaan! Volgende week gaan Fleur en Willem-Jan beginnen aan hun Junior Open water cursus. Dat wordt een makkie want ze hebben ondertussen al aardig wat Bubblemakers achter de rug. Verder gaan we wat skills doornemen met Divemaster Ruud, Fred komt weer terug en Ryan gaat voor zijn Advanced cursus dus genoeg duikpret op komst!

 

Blijf op de hoogte en tot snel

 

Liefs Roos en Chris

 

PS: Geniet van de zomer en Ruud en Miek bedankt voor jullie berichtje uit Hawaï!

 

  30 maart 2009

   
Hoe moet ik het onder woorden brengen?! Het zijn gevoelens die met geen pen te beschrijven zijn, geen woorden die het eer aan doet, zoals je je voelt op het moment dat het water zich boven je sluit! Geen troubles, geen stress! Gewichtloos zweven, bewegingsloos hangend in het oh zo heldere water van ons dushi Korsou! Een met de schildpadden, de inktvisjes, de octopus, de vissen, en ja zelfs met de barracuda’s. Hier doen we het voor! De reden waarom we hebben gekozen voor het zware leven, een proffesional beach bum!

Lieve mensen het was weer super! Een aantal oude buddy’s zijn weer terug van weg geweest, een aantal nieuwe buddy’s zijn weer gecertificeerd. Duik safari’s over het hele eisland. Vanaf Playa Mansalina te San Juan, ver weg in de bush, tot de bootduikjes naar Watamula, Mushroom forrest en de Blauwe Kamer! Ons groot rood duikmonster heeft het weer zwaar te verduren gehad op zoek naar de mooiste duikplekjes van het eiland!

Sunrise Diving Curacao, License to Chill.  Geniet van het filmpje, en denk eraan…. Keep wet! 

Het Sunrise Diving Team!

   
 30 Januari 2009    
 Beste buddy’s….

Het heeft weer veeeel te lang geduurd! Maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen!
We hebben er ondertussen weer een heleboel leuke duikjes en buddy’s bij! Na een tijdje zonder camera te hebben gedoken is ook de camera weer van de partij. Dus houd de foto’s in de gaten!

Ondertussen is Fred (die nu advanced duiker is ) weer terug en hebben Ruud en Harry hun Rescue cursus gehaald. Ruud gaat zelfs door met zijn Divemaster! Dat wordt leuk, lachen maar ook serieus natuurlijk! Harry wil ook mee gaan doen binnenkort dus over niet al te lange tijd heeft ons dushi Curaçao er weer twee Divemasters bij!

Een paar weken geleden werden we blij verrast met een belletje van een van onze oude buddy’s Jeroen. Hij was weer op het eiland en wilde wat leuke duikjes doen! Dat is gelukt! De nachtduikjes waren weer super! Kijk maar eens snel bij de foto’s!

Alweer bijna twee maanden geleden, maar toch! Onderweg naar de Tugboat voor een duikje vonden we met Antke onze nieuwe aanwinst! Een piepklein hondje. Een puppy van nog geen 4 weken oud! Helemaal onder de beestjes en uiteindelijk zelfs besmet met Parvo. Maar na een boel slapeloze nachtjes waar Roos en ik om de 2 uur wakker moesten worden om onze kleine Sammy water te geven, aangezien zij niet dronk, gaat het nu alweer stukken beter met haar! Gelukkig maar! Onze kleine Sammy is gestaag aan het groeien. Zo ook haar tandjes haha. Ze zoekt dus steeds meer dingetjes om kapot te maken! Dat hoort erbij zullen we maar zeggen!

Lieve buddy’s tot zo ver onze nieuwe avonturen. We genieten van elke dag!! Kijk snel naar onze nieuwe foto’s en laat eens een berichtje achter in ons gasten boek!

De allerbeste duikgroetjes en tot snel.

Roos en Chris
  

Lieve allemaal,

Bij het openen van onze mail gisteravond werden we blij verrast met onderstaand berichtje van een van de gangsterdivers!
Yuri, super bedankt voor het sturen van deze positieve vibes!

Kijk snel verder naar het berichtje of klik hiernaast voor een impressie van deze "Gangster Divers"!!

Dear Sunrise Diving Founders,

A long time has passed or so it seems to me. It's been 4 months since I left Dushi Korsou to start with my masters.
Since the beginning of September it has been one hectic, mentally exhaustive yet very very instructive for me, but at least I enjoy my study. I know I promised to stay in touch and this mail should've left my pc a few months ago, but like the dutch say: 'Beter laat dan nooit', right?

So here it is...


Though very busy studying, I still can remember my first day of diving. I didn't have any expectations except for the fact that everyone around me has been telling be how much fun it is. So the firs morning, this laid back surfer type, young looking dude that I've seen a few times down at Playa Canoa came in a tough looking Hilux, windows tinted, Groundation playing and when he stepped out and he was bear feet, surf trunks on with a simple diving shirt one.
Right then I though: "This is going to be excellent, nice vibe, good people". And more than excellent it was; the information was really interesting and the dive was absolutely spectacular. I remember coming up from the first dive ever in my live and said: "Why didn't I started with this earlier?"
The whole sub-surface live was so catching and the dive, relax and no worries feeling is just beyond any words which can describe it!

No, of course not, I have not forgotten Sunrise Diving, not yet alone diving for one day! Every moment I get I reminisce about those memorable diving days. Yes...big smile pon mi face and in my mind I can already see the people gathering, greeting each other and we from the island ask the tourists how their enjoying Korsou. It's always good to get positive vibrations from abroad. Together we all will unload the pick up to set up the gear. Everyone will check if they have the gear they used last time, kind of a comfortable feeling, after that the buddy's will perform they usual check: "Veel Lekkere Sex Lucht Op". Right after that you can feel the soft adrenaline pump starting to work and getting everyone pumped up for the coming down under. We all jumped in the gangsta Hilux and just as we start to drive to our divine destination Chris would start the heaven tune; "ts..ts..ts..ts..pin pin pin Saka abouuu, bai plat!" Everyone would look at each other and just laugh and sing along. Even the Dutch people  were singing the chorus and right then we all were ready to knock on heaven's door.

During the dive everyone was busy with their own thing, busy with their mind. IN the beginning your so busy to check if you're doing everything right that you don't have time for anything else, really nothing else. I guess that's why it's so relaxing; every worry is just not present during the dive. After the first few dives you start to admire the wonders of the underwater world; the fishes, the corals, the rocks, other divers, the sea, all the creatures and more. It is so astonishing yet similar how live has its course down there. It's just like above surface, but with different species, different roads, different houses, different cities and different families.

Chris and Rose, I am so glad I have gotten my divers certificate by Sunrise Diving. I really enjoyed my time with you two and every other diver and I really hope to dive again with you.

I wish you a very Merry Christmas full of energy, pia di HAM, Sult ku bolo and all that makes it a wonderful and beautiful Christmas. And of coarse a tremendous New Year 2009, may Sunrise Diving grow and grow and grow.
Chris, kuida kurpa mati, keda surf! keda e bon instructor ku bo ta!
Rose, kuida kurpa, blijf lief, keep Sunrise Diving alive!!!

My irie diving people, sending a bunch of energy


Yuri
--
----
-------
-----------
---------------- Sak abouuuu Bai Plat!!!!

     
21 december 2008    
Beste Buddy’s….

Vorig jaar december zaten wij nog samen in ons busje in Australië. We hebben daar 6 maanden met veel plezier rondgereden. Kerst 2007 hebben we gevierd in Rosewood. Een klein dorpje midden in de “Snowy Mountains. Kerst en Nieuwjaar hebben we gevierd met onze Blueberrie collegae. Deze mensen zijn zo ontzettend aardig en we voelde ons er meteen thuis.

Met een dubbel gevoel hebben deze maanden afgesloten. Aan de ene kant wil je niet weg en aan de andere kant weer heel graag naar huis wil! Tijd voor een nieuwe “sunrise”!!

De zonsopgang bewonderend, wandelend over het strand, turend over de verre zee, speelden we toen met de gedachte…

Hoe zou het zijn om onze jarenlange passie voor het duiken en lesgeven als instructeur vorm te geven in een knus duikschooltje? Een duikschool waar vrienden samen komen en genieten van al het moois dat Curaçao te beiden heeft. Een klein paradijsje waar onze buddy’s zich prettig en veilig voelen en waar een persoonlijke benadering voorop staat!

Nu december 2008 (ruim 10 maanden later) kunnen we terug kijken op een erg fijn jaar! We hebben erg veel leuke duikjes gedaan!! We hebben veel nieuwe leuke en lieve mensen leren kennen en een heleboel nieuwe duikers opgeleid. Van de Bubblemakers en intro’s tot Openwater duikers, gidsduikjes, Advanced cursussen en zelfs Rescue divers. We hebben stuk voor stuk van jullie gezelschap genoten!

Via deze weg willen we jullie allemaal bedanken voor het afgelopen jaar! Dankzij jullie hulp is Sunrise Diving uitgegroeid tot een geweldig succes, vol plezier!

Verder willen we jullie allemaal een tropische kerst en een gelukkig en gezond Nieuwjaar wensen!!
Mogen al jullie wensen voor het komend jaar uitkomen.

Bedankt lieve mensen. Wij genieten met volle teugen. Kom snel weer en geniet met ons mee!!

Groetjes,
Roos en Chris
 

15 december 2008    
Lieve allemaal,

Zijn jullie allemaal al in de kerststemming? De kerstbomen gezet, kerstcadeautjes verzamelt en er helemaal klaar voor? Hier op Curaçao in ieder geval wel. Je merkt het overal. Gezellig druk in de winkels en op straat. Veel leuke gezellige dingen te doen! Ook merk je natuurlijk dat er weer veel mensen op vakantie komen. De stranden liggen vol.

En sommige van deze vakantiegangers blijven deze keer! Leuk hoor Jesse en co dat jullie nu hier komen wonen! Gaan we binnenkort weer een paar leuke duikjes doen met een van onze jongste buddy’s.

De afgelopen maand was weer als vanouds lekker druk! Veel leuke mensen die wel een duikje of een cursusje wilden wagen! We hebben er weer best een boel advanced duikertjes bij en binnenkort worden dat er zelfs meer! Op het moment zijn we druk bezig met een Rescue Cursus met 2 leden uit ons “Gangsta Divers” team, Scarry Harry en LB Ruud. Be prepared rest of the gang!! Het gaat goed jongens! Naast het harde werken, fysiek en mentaal, is het natuurlijk weer flink veel lachen! Diver, Diver are you okay??!! Volgende week wordt hij afgerond he!!

Jullie hebben misschien wel gemerkt dat er weinig nieuwe foto’s zijn! Maar onze camera heeft het helaas begeven en dus houden jullie die tegoed. Na enig overleg met de Kerstman lijkt het erop dat dit probleem na de feestdagen weer uit de wereld geholpen is. Heb je zelf nog wat foto’s van onze duikjes, mail ze door en dan komen ze er op!

Beste Buddy’s alvast een hele fijne tijd toegewenst met de komende feestdagen! Bon Pasku i un Bon Aña Nobo!

Groetjes
Roos en Chris
   03 november 2008    
Zo… alweer begin november! Time’s flying, maar dat is alleen maar goed.
De Halloween duik was een daverend succes! Nadat de meeste van onze duikbuddys zich verzameld hadden bij het strandje van Marie Pampoen en ze daar alle spullen in elkaar gezet hadden zijn we vertrokken naar onze mysterie divesite voor de nachtduik! Director’s bay! Man, wat is het daar donker zo ‘s nachts. Gelukkig hadden we onze pompoenen bij ons zodat we in ieder geval een beetje konden bijlichten!

Het was weer een mooie duik en daarnaast ook een hele leuke duik! Kijk snel naar de foto’s en dan zie je het wel! Volgend jaar weer!

Verder hebben we er weer een paar nieuwe openwater duikertjes bij! Gefeliciteerd jongens! Tot de volgende keer he! Bruce en Amy zijn ook weer op het eiland. Divemaster Bruce en ik hebben een paar leuke duikjes gedaan. De carpile bij Marie pampoen en de nachtduik op de Superior was wel weer een topper! Ook Amy heeft gedoken! Was wel spannend, maar ze heeft het zeker goed gedaan! Tot de volgende keer he… en dan de hele familie!

Nou lieve mensen, we houden het kort deze keer, kijk snel even bij de foto’s en laat wat achter in het gasten boek!

Groetjes van het Sunrise Team!
   

 26 october 2008    

Wie durft schrijft zich nu in voor onze spannende Halloween nachtduik!!

Aanstaande vrijdag 31 Oktober is het weer zover… Halloween!! Natuurlijk vraagt dit om spanning en avontuur. We laten ons niet kennen en gaan rond half 8, het liefst met zoveel mogelijk van onze trouwe buddy’s (dat verbeterd onze kansen) te water. Durf je deze uitdaging met ons aan, schrijf je dan nu in of bel!! Maar bezint eer gij begint…

Hier dreven net nog duikers rond,
hier klonk nog joelen en gelach.
Nu dwaalt hier wat geen rustplaats vond
en wat zich niet vertoont bij dag.

Sterkte, het Sunrise Team

   
 14 october 2008    

De tropische storm Omar heeft de Benedenwindse eilanden bereikt. De meeste scholen zijn gesloten en bedrijven en winkels hebben de deuren dichtgedaan voor het wassende water. Op alle eilanden spat langs de kust het bruine, kolkende zeewater meters omhoog. Golven van twee meter slaan er tegen de branding.

De hele dag heeft de zuidkust van Curacao last van tropische storm Omar. Tussen Hilton en Hooks Hut is de pier volledig weggeslagen. Een hoop hout van de pier ligt bij Hooks Hut op het strand. Op Caracasbaai is het strand helemaal weg. Rotsblokken zijn daar losgeslagen en de tentjes Pop’s Place en Golden Seahorse hebben flinke schade. Op Zanzibar op Jan Thiel is een groot deel van het restaurant onder water gelopen.

Zowel in Punda als in Otrobanda staan de kades onder water. Op Hato zijn geen vertragingen, daar staat juist weinig wind. En de kustwacht heeft vandaag nog niet in actie hoeven komen. De scheepvaart was volgens de kustwacht goed op de hoogte van het noodweer. Volgens meteo blijft het noodweer de rest van de dag aanhouden. Ook op Westpunt ondervindt men hinder van het weer. Sinds gisteravond is op heel Westpunt de stroom uitgevallen.  Verwacht wordt dat de storm Omar in de komende 48 uur in kracht zal toenemen, mogelijk pas nadat hij de Benedenwindse Eilanden is gepasseerd.

Bron: Trouw.nl en Dolfijn FM

En ook wij van Sunrise Diving Curacao hebben enkele duikjes moeten afzeggen vanwege toch veels te ruwe zee. Bij de tugboat sloegen metershoge golven op het strand die ook daar veel schade hebben aangericht. Zowel aan het strand als het gebouwtje wat daar stond. ook zijn we doorgereden richting Director's bay, en je gelooft je ogen niet! echt ENORME golven die hier langs razen.

Kijk snel naar onze foto's of klik hier voor een filmpje van Directors bay.
Groetjes en tot snel!
Chris en Roos

    --------------------------------------------------------

   

 October 05 2008

   

Alweer oktober, wat gaat de tijd toch snel. Het lijkt als de dag van gister maar het is al weer ruim een week geleden dat we afscheid hebben moeten nemen van onze trouwe buddy’s Ingrid, Stef, Marco en Rene (ook wel “ome nee” genoemd). Tussen het BBQ-en en het in het zwembad oefenen met kleine Nick hebben we heel wat leuke duikjes mogen doen. Na de toch weer wat spannende “eerste” duik zijn we direct begonnen aan de Advanced. Het spannendste was toch wel de nachtduik, tenminste voor Ingrid. Hand in hand gingen we de spanning en het avontuur van de nachtduik tegemoet. De tweede nachtduik later die vakantie (ter ere van het coral spawning) ging voor haar van een leien dakje. Sterker nog ze heeft mij zoveel dingen aangewezen dat ik het bijna niet kon bijhouden haha. Kreeften, inktvisjes, een grote groene morene en zelfs een beetje coral spawning!! Dat is toch wel erg bijzonder om te zien.

Na de Advanced te hebben afgerond zijn Rene en Stef doorgegaan met hun Wrak Specialty. Op zoek naar nog meer spanning en avontuur zijn ze samen met Chris de Superior Producer gaan verkennen en zijn Chris en Stef zelfs IN het wrak geweest. Het was geweldig, je had het moeten zien. De glimlach van Stef was de hele week niet van zijn gezicht te krijgen!! Begrijpelijk, want het is een hele uitdaging om het schip in te gaan, een beetje spookachtig zelfs. Dus tja dan mag je best wel een beetje trots op jezelf zijn. Nieuwsgierig? Bekijk de foto’s maar eens!

De afgelopen week was ook erg gezellig maar slecht voor ons image.;) Wim een van onze buddy’s hier op het eiland ging trouwen en had dus vrienden over. Een stelletje ongeregeld (wel schatjes hoor maar toch!) waar ik dus wat introductie duiken mee mocht doen. Ik ben er nog van aan het bijkomen. Grapje! Maar we kwamen er wel achter dat het hebben van de slappe lach niet bevorderlijk is voor het RUSTIG adem halen! Ook de mensen van de snack waar we wat gingen eten zullen ons (en mij dus ook!) niet snel vergeten. En als klap op de vuurpijl hebben we nu een Open Water Cursus met twee echte Rotterdammers (Fred en Peter) die niet kunnen stoppen met kibbelen! Snel die ademautomaat in en gaan, zodat ze weer even stil zijn ;) Nee hoor lieve mensen ook al zit er zeker een kern van waarheid in dit verhaal, we hebben het erg naar onze zin en genieten van alle avonturen met jullie!!

Bedankt en tot snel
Groeten Roos en Chris

    --------------------------------------------------------

   


De zonsopgang bewonderend, wandelend over het strand, turend over de verre zee, speelden we met de gedachte…

Hoe zou het zijn om onze jarenlange passie voor het duiken en lesgeven als PADI instructeur vorm te geven in een knus duikschooltje? Een duikschool waar vrienden samen komen en genieten van al het moois dat Curaçao te bieden heeft. Een klein paradijsje waar onze buddy’s zich prettig en veilig voelen en waar een persoonlijke benadering voorop staat!

Nu ruim een jaar later is het dan zover! We hebben de eer om onze droom in werkelijkheid te brengen. Dankzij de hulp van familie, vrienden en trouwe buddy’s is Sunrise Diving nu een feit!

Bedankt lieve mensen. Wij genieten met volle teugen. Kom snel weer en geniet met ons mee!!


Rosanne & Chris
Sunrise Diving Curacao